Dolldevil Moviesyte: Szövetség az ördöggel
Bookmark and Share

2009. július 25., szombat

Szövetség az ördöggel

(Shake Hands with the Devil)
Szinkronizált kanadai történelmi film 108 perc
HunDub DVDRip |HOTFILE| 400MB-os fájlok!
Rendezte: Roger Spottiswoode
Szereplők: Roy Dupuis,Owen Sejake,James Gallanders,Michel Mongeau,Robert Lalonde,John Sibi-Okumu,Akin Omotoso,Tom McCamus,John Matshikiza,Jean-Hugues Anglade,Strini Pillai,Craig Hourqueble,Kenneth Khambula,Patrice Faye,Chris Thorne ...

Tartalom: Amíg az ember jóhiszemű és naiv, azt gondolja, hogy az ENSZ és a többi hasonló szervezet valóban a kinyilatkoztatott céljának megfelelően végzi tevékenységét, vagyis mentes a politikától, üzleti élettől stb.
A valóság ettől eltérően kimerül a kirakatszervezetek tevékenységében. Az ENSZ ott van a legtöbb helyen egy darabig, és amíg ott van addig sem végez számottevő munkát, hanem csak megjelenik, mintha a kék sapka és a fehér verda mindent megoldana. Ruandában ez csúfos kudarchoz vezetett, az ENSZ tulajdonképpen lejáratta magát, mert bizonyos politikai vagy egyéb érdekek úgy akarták.
Ez a film valós történetet dolgoz fel, és dokumentációs értékű. Nem kifejezetten művészi alkotás, hanem az emberi természet kegyetlen, olykor sokkoló bemutatása. Magán hordozza a mai filmek amerikanizálódó jellegét, azonban ez ebben az esetben lenyelhető a cél szentesíti az eszközt alapelv alapján.
Ami az egész történetben cinikus, az maga az a színjáték, amelyet a fejlett demokráciák végeznek. Úgy tesznek, mintha valóban érdekelné őket a világ másik pontján élő (szerencsétlenebbek) sorsa, miközben egyértelmű, hogy csak saját gazdasági és hatalmi pozíciójuk megtartása a céljuk.
Ruandában nemrégiben csaknem egy holokauszt zajlott le, csak annyi különbséggel, hogy az áldozatok nagy része fekete és afrikai volt. A kegyetlenségben csak az érző individuum bizonyítja azt, hogy még létezik az emberiség jó oldala. És mivel igazi individuum kevés van, az érzéketlen és hidegen számolgató többségnek igen nagy esélye van a győzelemre.
Video #0 : XviD at 1357Kbps
Aspect : 624 x 352 (1.773) at 25.000 fps

Audio #0 : AC3 at 448Kbps
Infos : 6 / 6csatorna, 48KHz

400MB-os fájlok!
http://hotfile.com/dl/8694539/d2ef4f1/Szovetseg_az_ordoggel.part1.rar
http://hotfile.com/dl/8699546/7c79042/Szovetseg_az_ordoggel.part2.rar
http://hotfile.com/dl/8703732/e7ae2d9/Szovetseg_az_ordoggel.part3.rar
http://hotfile.com/dl/8707441/c2959df/Szovetseg_az_ordoggel.part4.rar
netratt.com